Checklist bij het bezichtigen van een woning!

02 juli 2021

Een huis kopen is een grote stap, u koop niet dagelijks een woning aan. Het is een belangrijke gebeurtenis in een mensenleven en daarom helpen wij u graag!

 

Het is belangrijk om vragen te stellen. Tijdens de bezichtiging is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de makelaar. Zorg dat u dit moment goed benut om vragen te stellen. Tip! Voor de bezichtiging komen er al enkele documenten online, zoals de lijst van zaken en de vragenlijst. Neem deze goed door! Zodra er iets onduidelijk is of een ander onderwerp de nodige vragen oproept, kan dit tijdens de bezichtiging nagevraagd worden aan de makelaar. 

Daarnaast heeft u een onderzoeksplicht. Tijdens de bezichtiging kunt u vragen of de woning gebreken heeft. Ook is het belangrijk om zelf goed rond te kijken, omdta u een onderzoeksplicht heeft. De verkoper heeft een mededelingsplicht.

Ook is het goed om naar de ruimte en indeling van de woning te kijken. Is de kleur op de muur niet goed? Of is de woning anders ingedeeld dan u zou doen? Dat zijn kleine aanpassingen die gedaan kunnen worden. 

 

Wilt u meer weten? Klik hier om de checklist te downloaden die u kunt gebruiken tijdens het bezichtigen van een woning! 

checklist.png